Tuinarchitectuur

Als erkend tuinarchitect weten wij precies wat de mogelijkheden van uw terrein zijn. Bij het ontwerpen van een tuin is het een kunst om alle natuurelement in een perfecte balans te brengen met jouw persoonlijke noden van een tuin. Zo mag de schoonheid van je tuin niet de leefbaarheid in de weg zitten, maar anderzijds is het ook niet dat mooie tuinarchitectuur en gebruiksgemak niet hand in hand kunnen gaan

Tuinarchitectuur betekent uw persoonlijke wensen vertalen naar een concrete tuin, rekening houdend met uw woning, uw gezinssituatie en uw levensstijl.

Een gazon voor de kinderen? Een zwemvijver voor het hele gezin? Hondvriendelijke beplanting? Of droomt u van een tuin als een feestplek, met veel cosy corners en terrassen? Wilt u een border met zeldzame vaste planten of liever een makkelijke heesterpartij zonder onderhoud?

Uw tuinarchitect vertaalt uw wensen in een persoonlijk ontwerp.

Tuinonderhoud

In tegenstelling tot een gebouw bestaat een tuin uit levende natuurelementen waardoor een tuin in zekere zin nooit helemaal af is. Een sterk tuinontwerp of een perfect aangelegde border kan al na enkele jaren in duigen vallen als niet alles goed wordt bijgehouden. Het is immers een natuurproduct dat permanent in beweging blijft.

Daarom is het zo belangrijk dat een tuin deskundig wordt onderhouden. En dat is wel meer dan alleen wat onkruid wieden of grasmaaien.

Tuinonderhoud wordt bij Robberecht Tuinen ernstig genomen. Hoe vaak uw tuin onder handen moet worden genomen, hangt af van het type tuin en het natuurlijk evenwicht.

Onze onderhoudsfrequentie kan variëren van wekelijks, maandelijks, per kwartaal of incidenteel, bijvoorbeeld een voor- en najaarsbeurt.

Producten

In onze ontwerpen en tunprojecten gebruiken we duurzame materialen

Specifieke merken : 

Planten van de beste kwaliteit:

Tuinaanleg

Bij het ontwerp van een tuin hoort logischer wijs ook steeds de uitvoering ervan. Daarom voorzien wij er ons na het ontwerp van een tuin op dat wij naar een professionele aanpak van de aanleg kunnen overgaan.

Als tuinaannemer staan wij in voor de volledige aanleg van uw groene plek. Zo zorgen wij voor de bestrating, beplanting, bodemverzorging en alle andere aspecten van de tuinaanleg. Ook bij de aanleg van een (zwem)vijver zorgen wij voor de organisatie van alle werkzaamheden.

foto's tuinaanleg

Bedrijfsgroen

De buitenruimte van uw bedrijf is ook uw visite kaartje en moet deel uitmaken van uw bedrijfsstrategie. Een onkruidvrije parkeerplaats, netjes gesnoeide hagen of een heldere vijver heten uw klanten professioneel welkom.

Ook uw binnenruimte, inkomhal en kantoren voorzien we van groene en bloeiende planten. En met een onderhoudsabonnement bent u verzekerd van een permanent groen en fris interieur!

Projectcoördinatie

We verzorgen de coördinatie van uw project. Om grote en gediversifieerde projecten tot een goed einde te brengen doen we beroep op de expertise van verschillende specialisten.


  • boomverzorging en snoeiwerken
  • zwembad en zwemvijver aanleg
  • aanleg parkings
  • verandabouw
  • tuinafsluitingen